Ma - vrij voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 50,-
Scherpe prijzen en achteraf betalen mogelijk
Oordopjesonline Webwinkel KeurAlle produkten
0
0
Ma - vrij voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 50,-
Scherpe prijzen en achteraf betalen mogelijk

Door Oordopjesonline.nl

Zwemoordopjes

Watersporten, wij Nederlanders zijn er dol op. Een vervelend nadeel van al dat water is de kans op een gehoorgangontsteking* (een ontsteking van de huid van de gehoorgang). Het is niet voor niets dat een gehoorgangontsteking ook wel “zwemmersoor” of otitis externa genoemd wordt. Een gehoorgangontsteking is één van de meest gestelde diagnoses bij de KNO arts.

 

Oorsmeer is zuur en vettig, dit helpt de huid van de gehoorgang te beschermen. Als de huid licht beschadigd is en niet meer beschermd door oorsmeer, wordt de kans op een gehoorgangontsteking sterk vergroot. Door een hoge vochtigheidsgraad in de gehoorgang, waardoor deze minder zuur wordt, lopen zwemmers een verhoogd risico op een infectie. Dit is de reden dat een gehoorgangontsteking ook wel "zwemmersoor" genoemd wordt en is niet alleen vervelend, maar vaak ook pijnlijk. Bovendien kunnen herhaaldelijke infecties bijdragen aan gehoorverlies en is gehoorbescherming geen overbodige luxe.

 

Een gehoorgangontsteking wordt meestal veroorzaakt door bacteriën in combinatie met een beschadigde huid. Ook kan gedacht worden aan schimmels als veroorzaker. Een schimmel komt vooral in een vochtig, warm klimaat voor.  

 

 

Zwemoordopjes

Zwemoordopjes zijn oordopjes die speciaal zijn bedoeld om water uit het oor te houden en helpen zo uw oren te beschermen tegen infecties. Bijkomend voordeel is dat ze ook nog beschermen tegen te hard geluid. Zwem oordopjes zijn aan te raden, in het bijzonder voor kinderen en volwassenen die regelmatig in het water verblijven.

 

Zwemoordopje - Pillow Soft

Zwem oordopjes zijn er in verschillende materialen, zoals silicone, rubber en schuim. Alle zwem oordopjes zijn ontworpen om strak in het oor te passen, zodat er een waterdichte afdichting ontstaat waarbij er geen water voorbij het dopje kan komen. Bij de aanschaf van oordopjes is het goed om te letten of dat deze geschikt zijn om mee te zwemmen (alle oordopjes op ons "zwemmen oordopjes" pagina zijn dit). Oordopjes kunnen over het algemeen opnieuw worden gebruikt, maar houd in dat geval wel rekening met een aantal voorzorgsmaatregelen; Oordopjes niet delen met andere personen en na gebruik reinigen met een ontsmettingsvloeistof of regelmatig vervangen.

 GP Dry Ears 30ml

Draagt u geen oordopjes maar wenst u wel een gehoorontsteking te voorkomen, dan is het noodzakelijk het oor snel te drogen na het zwemmen. Get Plugged Dry Ears (voorheen bekend onder de naam Mack`s Dry-n-Clear) druppels helpen om water uit het oor te verwijderen. Get Plugged Dry Ears is een uniek vocht inbrengend middel dat het overtollige water in het oor uitdroogt en tegelijkertijd het tere oppervlak van de gehoorgang verzorgt.

 

Als de oren besmet of geïrriteerd zijn, is het aan te raden contact te vermijden met water, zelfs met oordopjes. Het water en de luchtvochtigheid zou ondanks de oordopjes toch kunnen lijden tot het verergeren van de infectie.

 

Door het altijd dragen van zwemoordopjes neemt de kans op ontsteking sterk af, vooral als de oordopjes regelmatig worden gereinigd en vervangen. Ook hier geldt weer, voorkomen is beter dan genezen.

 

 

*niet te verwarren met oorontsteking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »