Ma - vrij voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 50,-
Scherpe prijzen en achteraf betalen mogelijk
Oordopjesonline Webwinkel KeurAlle produkten
0
0
Ma - vrij voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 50,-
Scherpe prijzen en achteraf betalen mogelijk

Muziek oordopjes | Wat je erover moet weten!

Hoe langer je naar muziek luistert, hoe groter de kans dat je gehoor beschadigd wordt. Miljoenen muziekliefhebber moeten er niet aan denken zonder muziek te moeten leven, bescherming is dan ook noodzakelijk. Nog meer dan muziekluisteraars, lopen muzikanten risico’s, wanneer ze worden blootgesteld aan luide muziek. Onderzoek wijst uit dat gehoorverlies veelvuldig voorkomt bij muzikanten. Drie van de vier muzikanten hebben een gehoorbeschadiging, waardoor gehoorbescherming noodzakelijk wordt.

 

Gevolgen gehoorschade

Gehoorschade is een geleidelijke en onomkeerbaar proces, dat leidt tot gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen), hyperacusis (overgevoeligheid) of andere lichamelijke problemen. Chris Martin, Freddy Mercury, Phil Collins, Sting, Eric Clapton, Cher and Rod Steward zijn beroemde artiesten die allemaal leden/lijden aan gehoorschade, veroorzaakt door hun carrières. Dit hadden ze kunnen voorkomen door hun gehoor te beschermen.


Argumenten om geen oordopjes te dragen

Oudere muzikanten en feestgangers doen vaak alsof hun doofheid stoer is, kans is groot dat wanneer ze hierover opscheppen, ze hard praten en regelmatig "wat?" zeggen. Afgezien dat gehoorbescherming niet “cool” gevonden wordt, wordt vaak het argument gebruikt dat je veel mist van de muziek. Bij gebruik van schuim of wax oordopjes is dit ook zo. Midden en hoge frequenties worden meer gedempt, omdat deze oordopjes het gehoorkanaal helemaal afsluiten. Hierdoor hoor je voornamelijk contactgeluiden, de lagere frequenties. Deze oordopjes raden wij dan ook niet aan, dit probleem heb je niet met gehoorbescherming die speciaal bedoeld is voor muziek.


Muziek oordopjes

Muziek oordopjes zijn ontworpen om je oren te beschermen tegen de gevolgen van te luide muziek, zonder dat het geluid dof of onzuiver klinkt. Als je ooit last hebt gehad van een piep in je oor na het stappen, dan moet je zeker overwegen een paar muziek oordopjes aan te schaffen, zoals de Partyplug, MusicSafe Classis of ER20.

Muziek oordopjes hebben een eenvoudig ontwerp. De oordopjes hebben een filter met opening, zodat geluid over alle frequenties praktisch evenveel gedempt wordt. Hierdoor wordt het volume minder, zonder dat het geluid verstoord wordt. Deze gehoorbeschermers zorgen er dus voor dat alle noten nog zuiver klinken, zonder de vele schadelijke decibels.


Welke soorten

Muziek oordopjes zijn er in verschillende soorten en maten. Wij hebben er drie voor je geselecteerd. Allen hebben een gemiddelde demping van rond de 17 Decibel. Zie voor meer informatie de geluidstabellen bij de producten.


Elacin ER-20 medium
De ER20 medium zijn universele oordoppen met de kwaliteit van dure op maat gemaakte oordoppen,elacin er20 oordopjes door de praktisch lineair demping van het geluidsfilter. In vergelijking met reguliere oorpluggen of dopjes, zijn deze oordoppen een stuk aangenamer, door de zacht siliconen lamellen. De ER20 medium zijn ideaal voor iedereen die de overstap wil maken van reguliere oorpluggen naar een op maat gemaakt product met optimale geluidsbeleving.


Alpine PartyplugAlpine partyplug oordoppen
Deze oordopjes hebben lamellen die gemaakt zijn van zeer zachte thermoplastische kunststof die zich, door je lichaamwarmte, aanpassen aan het oor. Hierdoor zitten ze zeer comfortabel. De oordopjes worden geleverd met een transparant filter, waardoor ze niet opvallen.


Alpine MusicSafe Classic
Deze oordopjes zijn identiek aan de Partyplug, maar worden geleverd met en travelbox en twee verschillende en verwisselbare sets muziekfilters (gemiddelde en zware demping). Dankzij deze filters is er voor iedere situatie een perfecte bescherming met behoud van muziekbeleving. De filters kunnen makkelijk zelf verwisseld worden.


Variphone MEP-2GVariphone MEG-2G
De Variphone MEP-2G is het op maat gemaakte muziek oordopje met vlakke demping. Muzikanten, muziekliefhebbers en concertgangers gaan dankzij het vernieuwde en tevens unieke design, in combinatie met een vlakke filtering, geluid ervaren als voorheen, maar tegen een gereduceerd niveau. Je hebt de keuze uit drie filters, 18, 19 of 22dB en is verkrijgbaar in de kleur blauw of transparant.


Tot slot

Deze oordopjes zijn goed te combineren met een handige opbergkoker / travelbox. Deze kan eenvoudig aan je sleutelbos gehangen worden, zodat je oordopjes altijd bij de hand zijn.
Aluminium opbergkoker pillenkoker


Als je na het dragen van deze oordopjes toch nog een piep in je oren hebt, neem dan op zijn minst de volgende voorzorgsmaatregelen;

  • zorg in het vervolg voor minder lange blootstelling aan te luide muziek

  • ga niet direct naast boxen of andere geluidsbronnen staan

  • gebruik oordopjes met een zwaardere demping


Wat je ook doet, bescherm je gehoor! Je zult jezelf dankbaar zijn in de toekomst. Blijven genieten van muziek als muzikant of luisteraar, is alleen op de lange termijn mogelijk wanneer je zuinig bent op je gehoor.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »