Ma - vrij voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 50,-
Scherpe prijzen en achteraf betalen mogelijk
Oordopjesonline Webwinkel KeurAlle produkten
0
0
Ma - vrij voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 50,-
Scherpe prijzen en achteraf betalen mogelijk

Gehoorbescherming nodig? Ruime keuze & Scherpe prijzen

Met ons ruime assortiment universele en op maat gemaakte oordopjes en scherpe aanbiedingen vindt u altijd de gehoorbeschermer die bij u past. Wij bieden gehoorbescherming aan die uw gehoor niet alleen beschermt, maar ook storend geluid buitensluit.

 

Assortiment

In ons assortiment vindt u producten van Alpine Gehoorbescherming, 3M, Bilsom, EAR, Earpeace, Elacin, Get Plugged, Howard Leight, Mack's Earplugs, Moldex, My-T-Gear, Nozovent, Ohropax, Peltor Oorkappen, Pluggerz, MSA Sordin, Uvex oordopjes, Thunderplugs en Variphone. Alle producten zijn ruim op voorraad, waardoor wij direct kunnen leveren.

 

Gehoorbescherming

Wij hebben voor elke geluidsituatie wel een bijpassende gehoorbescherming. Van wegwerp oordopjes tot duurzame gehoorbescherming. De oordopjes van Alpine zijn voorzien van een speciaal geluidsfilter, voor geluiddemping of – filtering en gaan tot wel 2 jaar mee afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Het voordeel van universele oordopjes is niet alleen dat ze een goede geluiddemping geven, ze zijn ook nog eens goedkoop, van goede kwaliteit en direct verkrijgbaar.

 

Geluidsniveaus

Het niveau van gehoorbescherming wordt aangegeven in dB (decibel).

 

SNR waarde

De SNR waarde staat voor Single Number Rating en dient ervoor in één oogopzicht een beeld te geven van het totale dempingsniveau van een gehoorbeschermer. Een SNR waarde van 25 betekent dat de gehoorbeschermer gemiddeld 25dB dempt over alle frequentie.


HML waarden

De HML waarden geven aan hoe hoog de geluidsreductie is in drie frequentiegebieden: H=Hoog, M=Medium en L=Laag.

Deze frequenties zijn:
H (Hoog): tussen 2000 en 8000 Hz
M (Medium): tussen 1000 en 2000 Hz
L (Laag): tussen 63 en 1000 Hz


Decibelschaal

De decibelschaal is logaritmisch. Dat wil zeggen dat het geluidsvolume exponentieel toeneemt met het aantal decibels: per 3 dB is er als het ware een verdubbeling van het volume. Een geluidsniveau van 100 dB is dus dubbel zo luid als een niveau van 97 dB.

Behalve door het volume wordt geluid ook gekenmerkt door frequentie (uitgedrukt in Hertz). Hoe sneller de vibratie van het voorwerp dat geluid maakt, hoe hoger de toon. En hoe hoger de toon, hoe meer hinder het geluid veroorzaakt. 

Lange termijn, dagelijkse blootstelling aan 85 dB zal leiden tot gehoorverlies. Dagelijkse blootstelling van 8 uur bij 85 dB is even gevaarlijk als 88 dB gedurende 4 uur.


Privé

Gehoorbescherming kan in de privé-sfeer vele toepassingen hebben. Denk hierbij aan gehoorbescherming tegen te hard geluid van muziek of windruis bij het motorrijden. Storend geluid daarentegen is niet direct schadelijk voor uw gehoor, maar kan u wel vermoeien of tot concentratieverlies leiden. Daarom bieden wij ook oordopjes aan voor het slapen, voor als u last heeft van omgevingsgeluid of een snurkende partner. Gehoorbescherming kan ook het reizen of vliegen veraangenomen, door het dempen van drukverschillen en monotone vermoeiende achtergrondgeluiden.


Werk

Wist u dat slecht horen als gevolg van lawaai tot de meest voorkomende beroepsziekten behoort? Enkele punten:

Het gevaar van lawaaislechthorendheid begint bij werknemers bij 80 dB(A). Boven deze waarde moet de werkgever volgens de Arbowet gehoorbescherming aanbieden.
Bij 83 dB(A) is het geluidsvolume twee keer zo hoog en mag een werknemer nog maar 4 uur zonder gehoorbescherming werken, waarbij er geen onacceptabel grote kans op gehoorschade mag bestaan. In de overige 4 uur mag dan geen hoog geluidsniveau meer voorkomen
Een werknemer is verplicht gehoorbescherming te gebruiken als de dagdosis gemiddeld hoger is dan 85 dB(A).

Lees meer hierover op onze pagina Arbo wetgeving geluid

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »