Ma - vrij voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 50,-
Scherpe prijzen en achteraf betalen mogelijk
Oordopjesonline Webwinkel KeurAlle produkten
0
0
Ma - vrij voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 50,-
Scherpe prijzen en achteraf betalen mogelijk

Door Oordopjesonline.nl, 7 augustus 2019

Slaap oordopjes, welke past het beste bij u?

Slaapoordopjes, welke past het beste bij u?
Een goede nachtrust is helaas niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Luidruchtige buren, lawaai van buiten of een snurkende partner kunnen ervoor zorgen dat u niet goed kunt slapen met vermoeidheid tot gevolg. Gelukkig zijn de meeste geluiden die uw nachtrust verstoren goed te dempen met slaapoordopjes. De oordoppen zorgen ervoor dat geluid wordt teruggebracht tot een dusdanig laag niveau, zodat uw nachtrust minder of niet meer verstoord wordt.

Wanneer u op zoek bent naar gehoorbescherming, dan wilt u oordopjes die het  beste bij u passen. De keuze van het juiste oordopje hangt af van:

- persoonlijke voorkeur (materiaal, zachtheid en comfort);
- het doel (hoeveel en welk type geluid wilt u dempen);
- frequentie (hoe vaak gaat u het oordopje gebruiken);
- bedrag (wat wilt u ervoor uitgeven).


Er zijn drie categorieën slaap oordopjes: wegwerp, herbruikbare en op maat gemaakte slaapoordopjes. Alle drie de categorieën worden beschreven aan de hand van de bovenstaande kenmerken zodat u tot het juiste oordopje kunt komen.

Wegwerp slaapoordoppen (Prijsklasse € 0,17 – € 2,95)Wegwerp oordopjes
Wegwerp slaapoordopjes hebben als kenmerk dat ze een hoge demping hebben en lage prijs. Ze zijn slechts  1 tot 5 keer te gebruiken, omdat ze slecht reinigbaar zijn. Er zijn twee varianten wegwerp oordopjes, diegene die u in de gehoorgang steekt en degene die op de gehoorgang liggen.

De oordopjes die u in de gehoorgang steekt zijn meestal gemaakt van polyurethaan. Dit is een slijtvast en soepel kunststof dat geproduceerd wordt in verschillende hardheden. Deze oordopjes bieden vaak de hoogst mogelijk demping. De maximale demping is zo’n 39 dB wat inhoudt dat geluid van 90 dB (geluid van druk stadsverkeer, tractor, gillend kind) gereduceerd wordt tot 51 dB (het geluidniveau van bijvoorbeeld regen of een koelkast).

Mack's Pillow Soft

De oordoppen die op de gehoorgang liggen, worden over de gehoorgang aangebracht. Zij veroorzaken dus geen pijn aan de gehoorgang en zijn gemaakt van siliconen. Dit zachte materiaal is aan te passen aan de vorm van uw oorschelp. Dit type oordop geeft dus een lagere demping (ongeveer 22 dB) dan de wegwerp oordopjes, maar doordat deze oordopjes plat over de gehoorgang liggen, kunt u er goed mee op uw zij slapen.  De Mack’s Pillow Soft en Ohropax Siliconen oordopjes zijn voorbeelden van dit type oordopje.

Herbruikbare slaapoordoppen (Prijsklasse € 9,95 - € 12,95)
Herbruikbare oordoppen zijn gemaakt van een ander type kunststof materiaal dan wegwerp oordopjes, waardoor ze langer meegaan. Zo’n 3 maanden bij dagelijkse gebruikt.  Daarnaast zijn ze goed reinigbaar. Dit type oordopje heeft echter wel een lagere demping, dan wegwerpoordopjes (ongeveer 22 dB).
Voorbeeld van herbruikbare slaapoordopjes zijn de Alpine Sleepsoft en de Alpine SleepSoft

Op maat gemaakt slaapoordoppen (Prijsklasse € 28,95 – € 112,95)
SleepSoft ProWanneer u zeer regelmatig oordopjes gebruikt of  de gestandaardiseerde producten niet goed bevallen, dan kunt u kiezen voor op maat gemaakte oordopjes. Deze kunt u zelf op maat maken middels een hulpkit of laten aanmeten. Wanneer u ze laat aanmeten zal vaak een audicien een oorafdruk maken, waarna het oordopje in een laboratorium wordt vervaardigd. De op maat gemaakte slaapoordopje zijn gemaakt van zachte siliconen waardoor ze comfortabel zitten tijdens het slapen. De demping van deze oordoppen ligt tussen wegwerpoordopjes en herbruikbare oordoppen in, ongeveer 27 dB. Voorbeeld van op maat gemaakte slaapoordoppen zijn Variphone SleepSoft Pro en AHEAD gehoorbescherming.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »